لیست اختراعات ابوالقاسم كوچكي جوبني
با اضافه كردن يك لايه نازك از مواد نانويي (شامل نانوالياف و ...) الكتروريسي شده با توزيع قطري يكنواخت و استحكام بالا به بسترهاي معمولي و متداول، كارايي فيلتراسيون تا چندين برابر افزايش مييابد. مواد نانويي اشاره شده با داشتن ويژگيهايي نظير قطر زيرميكروني، تخلخل بالا، توزيع باريك اندازه منافذ، سطح مخصوص بالا، سازگاري با اكثر بسترها (سوبسترا)، مورفولوژي خاص، ايجاد شار يا جريان بهينه هوا در حين عمليات فيلتراسيون و ... توانسته است كاراترين فيلتراسيون را بدون افزايش افت فشار نسبت به فيلترهاي معمولي ارائه كند. با توجه به توضيحات فوق، اين اختراع اشاره به استفاده از نانوتكنولوژي (نانوالياف و...) براي توليد ماسك تنفسي نانويي دارد. در فرآيند توليد اين نوع ماسكها ابتدا لايه نانويي بر روي لايه مياني ماسك ايجاد شده و پس از فرآيند پايدار سازي به لايههاي ديگر ماسك دوخته ميشود. ماسكهاي نانويي اشاره شده در اين اختراع داراي استحكام بالا، يكنواختي ساختاري لايه نانويي، كيفيت و كارايي بالاي 99/97 درصد در فيلتر كردن ويروس، ميكروب، ريزگردها و ... به همراه افزايش عمر ماسك، نسبت به نمونههاي معمولي و موجود دارد.
با اضافه كردن يك لايه نازك نانوالياف الكتروريسي شده با توزيع قطري يكنواخت و استحكام بالا به بسترهاي معمولي و متداول فيلترهاي هوا، كارايي فيلتراسيون تا چندين برابر افزايش مييابد. نانوالياف با داشتن ويژگيهايي نظير قطر زيرميكروني، تخلخل بالا، توزيع باريك اندازه منافذ، سطح مخصوص بالا، سازگاري با اكثر بسترها (سوبسترا)، مورفولوژي خاص، ايجاد شار يا جريان بهينه هوا در حين عمليات فيلتراسيون و ... توانسته است كاراترين فيلتراسيون را بدون افزايش افت فشار نسبت به فيلترهاي معمولي ارائه كند. با توجه به توضيحات فوق، اين اختراع اشاره به استفاده از نانوتكنولوژي (نانوالياف و...) براي توليد فيلتر هواي نانويي دارد. با اضافه كردن لايه نانويي (نانوالياف و ...) بر روي سوبستراي فيلترهاي معمولي، افزايش قابل ملاحظه ( بيش از 50 درصد) در فيلتر كردن ناخالصيها و افزايش طول عمر (بيش از 50 درصد) نسبت به فيلترهاي معمولي را ميتوان شاهد بود. فيلتر هواي اشاره شده در اين اختراع، داراي استحكام بالا ( مقاوم در فشار ايجاد شده در حين عمليات و جهت زدودن كيك فيلتر پس از كاركرد)، يكنواختي ساختاري وكارايي بالاي 99/97 درصد در فيلتر كردن انواع ريزگردها بدون ايجاد افت فشار ميباشد، كه از موارد ضروري براي فيلترهاي هواي خودرو، نيروگاهها و غيره ميباشد، همچنين اين فيلترها قادر است انواع ويروسها، ميكروبها و غيره را با كارايي بالا (بالاي99/97 درصد) به منظور كاربرد در صنايع تهويه و پزشكي و مكانهايي كه نياز به هواي پاك است، را فيلتر كند.
يكي از مهمترين انواع نانوساختارها، نانوالياف است، نانوالياف خواص شگفتانگيزي نظير نسبت سطح به حجم بسيار بالا، انعطافپذيري مناسب و كارايي بالاي مكانيكي در مقايسه با مواد شناخته شده معمولي ارائه ميدهد. اين خواص برجسته، نانوالياف را به عنوان انتخاب مناسبي جهت بسياري از كاربردهاي مهم مطرح مينمايد. نانوالياف از جنسهاي مختلفي تهيه ميشود كه مهمترين آنها نانوالياف پليمري و سراميكي است. نانوالياف به دليل دارا بودن خصوصيات ويژه ميتواند براي كاربردهاي پزشكي (مهندسي بافت، پوشش زخم، رهايش دارو، رگهاي خوني مصنوعي، ماسكهاي جراحي و غيره) ، فيلتري (آب، هوا)، لباسهاي محافظ، كامپوزيتها و الكترونيكي با هدف نائل شدن به بالاترين كارايي كاربرد داشته باشد. از مشكلات موجود در توليد نانوالياف براي فعاليتهاي صنعتي و نيمه صنعتي با دستگاه نازل دار آزمايشگاهي، راندمان بسيار پايين توليد ميباشد. از طرفي انجام فعاليتهاي صنعتي و نيمه صنعتي مستلزم مقرون به صرفه بودن و كنترل آسان تمام عوامل موثر بر فرآيند و ... ميباشد. با اين وجود از راهكارهاي توسعه الكتروريسي ، به منظور افزايش توليد و مقرون به صرفه بودن، بعد از مدل آزمايشگاهي، مدل نيمه صنعتي (پايلوت) ميباشد. بنابراين در اين طرح با دقت نظر به موارد فوقالذكر، ابتدا اجزا لازم براي انجام چنين فرآيندي شناسايي و هريك از اجزا با بهترين كيفيت ساخته شد. و به منظور نايل شدن به بيشترين راندمان از نظر توليد و حداقل فضاي اشغال شده ، نوع پيكربندي بهينه گرديد. دستگاه از چندين واحد الكتروريسي ساخته شده است كه هر يك از واحدها شامل موارد زير ميباشد: درام ريسنده (سيستم بدون نازل)، نازلهاي ريسنده (سيستم نازلي)، منبع ولتاژ، جمعكننده يا كالكتور، سيستم گرمايش، سيستم تهويه، سيستم كشش سابستريت، سيستم كنترل پنل، سيستم خشككن، سيستم ايمني، محفظه فلزي.
از مهمترين انواع نانوساختارها، نانوالياف است كه به دليل دارا بودن خصوصيات ويژه ميتواند براي كاربردهاي پزشكي (مهندسي بافت، پوشش زخم، رهايش دارو، رگهاي خوني مصنوعي، ماسكهاي جراحي و غيره) ، فيلتري (آب، هوا)، لباسهاي محافظ، كامپوزيتها و الكترونيكي با هدف نايل شدن به بالاترين كارايي بكار گرفته شود. توليد اين نانوساختار در محيطهاي آزمايشگاهي نيازمند ساخت دستگاهي است كه بوسيله آن بتوان انواع نانوالياف با ساختارهاي مطلوب براي كاربردهاي متنوع با كمترين هزينه و به سادگي توليد نمود. بدين منظور در اين طرح با دقت نظر به موارد فوقالذكر دستگاه آزمايشگاهي الكتروريس غوطهوري طراحي و ساخته شد، در اين دستگاه يك درام از جنس استيل و غيره در داخل حمام محلول پليمري غوطهور شده و با اعمال ولتاژ بالا به محلول صدها جت پليمري از سطح درام به سمت جمع كنندهاي كه در بالاي آن قرار دارد و داراي ولتاژ بالاي، مخالف است شتاب ميگيرد و در نهايت لايهاي از نانوالياف روي سطح جمعكننده تشكيل ميشود. جهت امكان پوشش سابستريتهاي مختلف (از قبيل فيلتر، پارچه، كاغذ و ...) سيستم كشش سابستريت در اين دستگاه تعبيه شده است. اين سيستم كه با موتورهاي مجزا در دو طرف دستگاه قرار گرفته است، ميتواند با سرعتهاي قابل تنظيم سابستريت را در دو جهت حركت دهد. همچنين در اين دستگاه به صورت نرمافزاري كليه پارامترهاي موثر، اعم از فرآيندي و محيطي و ميزان پوششدهي بر روي يك بستر، براحتي قابل كنترل است.
موارد یافت شده: 4